سه‌شنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۵

در گفتگو با مدرسین کارگاه‌های «نگین فیروزه‌ای» مطرح شد؛

اشتیاق آموختن شعر و داستان با عطر معارف رضوی

مدرسین کارگاه‌های «نگین فیروزه‌ای»

مدرسین کارگاه‌های «نگین فیروزه‌ای» در بخش سرایش شعر و داستان نویسی با اشاره به روند برگزاری این کارگاه‌ها، شور و شوق هنرجویان برای آموختن مبانی شعر و داستان با محوریت معارف و سیره رضوی را بسیار قابل توجه دانستند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با توجه به ارائه رشته‌های جدید سرایش شعر و داستانک نویسی برای اولین بار در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران با مشارکت محافل ادبی به منظور آشنایی و آموزش این رشته‌های جدید، اقدام به برگزاری مجموعه کارگاه‌های آموزشی با عنوان «نگین فیروزه‌ای» برای علاقه‌مندان کرده است.

این کارگاه‌های آموزشی که با بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی و حضور اساتید مجرب در حوزه شعر و داستان از نیمه شهریور آغاز شده، با استقبال خوب علاقه‌مندان در حال برگزاری است که بر این اساس کارگاه آشنایی عناصر داستان کوتاه و داستانک، با تدریس رحیم مخدومی، دوشنبه ها و چهارشنبه ها ساعت ۱۸ و کارگاه مبانی شعر و اقتضائات شعر رضوی، با تدریس  وحید سمنانی، یکشنبه ها و سه شنبه ها ساعت ۱۷ میزبان علاقه‌مندان شعر و داستان هستند.

کیفیت بخشی به آثار ارسالی به جشنواره کتابخوانی رضوی

رحیم مخدومی مدرس کارگاه داستان نویسی «نگین فیروزه‌ای» در این باره گفت: اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران به منظور کیفیت بخشی به آثار ارائه شده در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در حرکتی جالب، اقدام به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در رشته‌های مختلف کرده تا علاقه‌مندانی که با اشتیاق در این جشنواره شرکت می‌کنند بتوانند فرصتی را برای آموزش و کیفیت بخشی به آثار تولیدی خود داشته باشند.

وی با اشاره به محتوای کارگاه‌های داستان نویسی برگزار شده، افزود: در این کارگاه قرار است هنرجویان با مبانی داستان آشنا شوند و داستان نویسی کوتاه و داستانک را فرا بگیرند. هنرجویان تا کنون با مباحثی چون پی‌رنگ، شخصیت پردازی و زاویه دید آشنا شده‌اند و قرار است که در جلسات آتی مباحثی چون زبان، لحن، فضا، پرداخت و درون‌مایه را نیز فرا بگیرند.

مخدومی با اشاره به اقتضائات برگزاری کارگاه‌های آموزشی بر بستر فضای مجازی گفت: باتوجه به اینکه علاقه‌مندان از استان‌ها و شهرهای مختلف در ان کارگاه حضور پیدا می‌کنند، خوشبختانه استقبال و مشارکت خوبی را شاهد هستیم؛ بطوری که در هر جلسه بیش از ۱۰۰ نفر از هنرجویان در این کارگاه‌ها حضور فعال دارند. همچنین همچنین از طریق تشکیل یک گروه در یک پیام‌رسان با هنرجویان در ارتباط هستیم تا از این طریق آثار شرکت کنندگان به منظور بررسی و راهنمایی‌های لازم، از این طریق دریافت شود.

این مدرس داستان نویسی یادآور شد: بر اساس مسیر جشنواره کتابخوانی رضوی، رویکرد ما در این کارگاه توجه به سیره امام رضا(ع) است و کتاب‌هایی در این زمینه در جشنواره کتابخوانی رضوی معرفی شده به عنوان منبع به هنرجویان معرفی می‌شود تا از آن برای سوژه قرار دادن در آثار خود استفاده کنند و با کسب راهنمایی و آمادگی لازم، حضور موثرتری در جشنواره کتابخوانی رضوی داشته باشند.

وی ادامه داد: تنوع بومی، تنوع دوره‌های سنی و سطح تحصیلات شرکت کنندگان در این کارگاه‌ها از نکات جالب توجهی بود که البته پیچیدگی‌های خاص خود را هم دارد؛ چراکه ما را به تامل وا می دارد که چه زبان مشترکی را باید بکار ببریم تا نظر و نیازهای همه شرکت کنندگان به نوعی تامین شود. این موضوع تجربه جالبی بود که رفته رفته با آشنایی بیشتر با زبان فضای مجازی و مولفه‌های خاص ارتباطی در این فضا به نقطه مناسبی رسید.

مخدومی تاکید کرد: در این کارگاه‌ها استعدادهای خوبی پیدا می‌شوند که پس از آشنایی با مبانی داستان نویسی باید در کارگاه‌های عملی شکوفا شوند. معتقدم که می‌توان با تصمیم گیری و سیاست‌گذری مناسب می‌توان این استعدادها را هدایت کرد تا در آینده به عنوان فعالان ادبی شهر خود در این مسیر حرکت کنند.

اقدامی قابل تقدیر برای گردهم آوردن علاقه‌مندان به شعر در دوران کرونا

وحید سمنانی مدرس کارگاه مبانی شعر نیز درباره برگزاری این کارگاه توضیح داد: از آنجایی که نام این کارگاه آشنایی با مبانی شعر است، سعی کردیم در جلسات برگزار شده مروری داشته باشیم بر تاریخچه ادبیات فارسی که در ادامه به تشریح قالب‌های مهم زبان فارسی، ویژگی‌ها و ساختار بیرونی آنها پرداختیم؛ جلسات اخیر را به شناخت مسئله عروض و وزن شعر فارسی و همچنین قافیه اختصاص دادیم و بنا داریم که در ادامه نیز شناخت و درک ادبی عزیزان حاضر در کلاس را ارتقاء دهیم. در پایان هم بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته جلساتی درباره شعر آیینی و بررسی تاریخچه شعر رضوی و اقتضائات آن صحبت خواهیم کرد.

وی با اشاره به استقبال خوب علاقه‌مندان به شعر از سراسر کشور گفت: خوشبختانه استقبال خوبی صورت گرفت و علاقه‌مندان به شعر از ۱۶ سال تا ۴۰ سال بصورت مشتاقانه در این کارگاه حاضر هستند، اما بیش از کمیت مشارکت، کیفیت حضور عزیزان حاضر در کلاس برای من بسیار جالب و دلگرم کنند بوده است. به خصوص اینکه در میان علاقه‌مندان حاضر، برخی چهره‌های نام آشنای حوزه شعر کشور در استان‌های مختلف و همچنین همکاران شاغل در کتابخانه‌های عمومی نیز حضور داشتند که این موضوع نیز بر کیفیت برگزاری این کارگاه می‌افزود.

این شاعر شناخته شده کشور با تقدیر از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای تدارک برگزاری این کارگاه‌ها گفت: خوشبختانه به دلیل درک خوب مسئولان نهاد از فضای حاکم بر ادبیات کشور که طی سال‌های اخیر بواسطه شیوع بیماری کرونا دچار رخوت شده، گرد هم آوردن فعالان و علاقه‌مندان حوزه ادبیات  از طریق فضای مجازی آن هم بصورت رایگان بسیار جای تقدیر دارد و تصمیم ایشان برای پی گرفتن فعالیت های ادبی در بستر فضای مجازی و خارج کردن فعالیت‌ها و فعالان ادبی از رخوت و رکود، اقدامی ارزنده بوده است.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 13 =